Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 şişe maden sodası (sade)
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı
İç malzemesi
- 150 gr. beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
2. yufkayı yarıya bölün. Sosa batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştirin.
Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan sosu üzerine gezdirin.İlk yufkanın ortada kalan kısmını delin ve kenarlara doğru katlayın.İlk yufkanın dışarı taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
En üste sosunuz kaldı ise sürün yada kalmadıysa yağ sürün.
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün 175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
Ertesi gün 175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder